Special Delivery vlog 24: “Geluk en verdriet”


Je houdt je heel sterk in deze tijd, ik ben trots op je. Wat is er nou? Sneak piek! Ik vond het weer tijd voor een sneak Piek. Een pakketje voor Natscha. Want kijk, zelfs het inpakpapier heeft haar naam erop. Ik ga Natascha verrassen vandaag. Zij is opgegeven door haar vriendin Manouk. Hi! Hoi! Hi, ik ben op zoek naar Natascha. Ja dat ben ik. Oh fijn dat ik je tref! Ik heb een cadeau voor jou. Zou ik even binnen mogen komen bij je? Ja hoor. Ja? Dan kom ik even naast jullie zitten. – Ga jij hem open maken?
– Spannend hè? Ja. Ja nou dat mag. Jij mag mama helpen. Gaan we eerst lezen wat er in de kaart staat. Lieve Tas. Het is niet makkelijk om het leven te vieren van een mooi wondertje.. ..terwijl je tegelijkertijd afscheid moet nemen van een ander wondertje. Je houdt je heel sterk in deze tijd. Ik ben trots op je. You are so much stronger… Mama is ook verdrietig. than you think. Kus kus Manouk. Wat is er nou? Niks lieverd. Ik denk dat die voor je zusje is. En een beetje voor je broertje denk ik. Kijk, wie staat hier?
– Nola. Natascha jij hebt net een heel lief cadeautje gekregen. Voor jouw kersverse dochtertje heb ik begrepen. Die daar heel lief ligt te slapen in de box. Maar dat is een heel dubbel gevoel, wat daarbij komt kijken. Ja, inderdaad. Jouw lieve vriendin Manouk, die heeft jou opgegeven. Zij past af en toe wel eens op op mijn oudste twee. Ja. En dat kwam eigenlijk ten aanzien van mijn tweeling. Ja. Waar ik er nu eigenlijk nog maar eentje van over heb. Och jeetje. Mag ik vragen wat er is gebeurd? Het is een twee eiige tweeling geweest en bij hem waren zijn vliezen bij zeventien weken en zes dagen gebroken. Och.. Veel te vroeg natuurlijk. En uiteindelijk, tijdens een wee, voelde ik beneden al wat bewegen. En dit klopt niet. Nee. ‘s avonds met het avondeten keek ik mijn man aan en zei ‘ik hoef niet meer’. En toen begonnen weer de weeën. En uiteindelijk tegen een uur of half acht/acht uur kreeg ik dus nog hevigere weeën. En toen hebben ze ook allemaal onderzoeken gedaan. Dus dat werd uiteindelijk een spoedkeizersnee. Jeetje… En toen waren ze er eigenlijk binnen tien minuten. Alle twee. En ik heb het idee dat hij in mijn buik nog gewoon leefde. Maar uit mijn buik was hij dus uiteindelijk blijkbaar wel overleden. Maar omdat wij gezegd hebben ‘trek alles uit de kast wat je eruit trekken kan’ om het te redden. Tuurlijk. Hebben ze dat ook gedaan. Ze hebben hem gereanimeerd. En daarna heeft hij sowieso nog twaalf uur geleefd en de volgende ochtend is hij overleden om tien voor negen. Oh wat bizar. En sindsdien zitten we eigenlijk al bijna vier, vijf maanden in een rollercoaster. Ja. Wat jij zegt, want het ligt dus heel dicht bij elkaar. Ja. Leven en dood. Leven en dood, geluk en verdriet. Ja. Want je hebt dus wel een heel lief, gezond meisje daar liggen. Maar je bent natuurlijk ook onwijs verdrietig. Ja. Een elke keer als ik ook de fles geef, dan pakt ze altijd mijn ringvinger vast. Want ik heb dus ook een as-ring met zijn as erin. Wauw. En mijn man die heeft een bedeltje, met ook zijn as erin en dat grijpt ze ook elke keer vast. Wauw. Wat bijzonder! Nou ik heb onwijs veel bewondering voor jou. Dat jij er zo sterk bij zit hier en je verhaal hebt willen vertellen aan mij. Ja, leg hem maar bij haar neer. Kan ze lekker gaan slapen met het nieuwe cadeautje. Lieve Natascha, dank je wel dat ik even bij jou op bezoek mocht komen. Dank je wel, doei! Doeg!!
– Daag Ga je nog naar deze? Nee ik moet nog naar iemand anders. Ik ga niet naar de buren vandaag. Wil jij nou ook iemand heel graag een hart onder de riem steken, verrassen of beterschap wensen? Dat kan! Ga dan naar greetz.nl/specialdelivery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *